Annin sekametelisoppa

Blogi on muuttanut osoitteeseen http://annin.hommat.info

8/13/2006

Kiitos Salainen Neuleystäväni!

Perjantaina postilaatikosta paljastui sekä kortti, että paketti Salaiselta Neuleystävältäni, kiitos todella paljon! Paketista paljastui ihania yllätyksiä; 250g pussukka Brunbergin tryffeliä(!), hieman lötkistynyt, mutta jääkaappi pelasti (ja oli muuten todella hyvää, maisteltiin sitä iltasella), hieno lammaskortti ja terveiset, 2,5mm addin sukkapuikot ja kaksi kerää Sandnesin Sisua, ihanaa vihreää :-) Kiitos kiitos kiitos! Nyt minulla on vain pulma, mitä kivaa tuosta tekisin! Sukat vai lapaset? Pipo tai kauluri? 100g riittäisi vaikka johonkin kivaan kaulaliinaan... Vai hankkisiko lisää Sisua, eri värejä kaveriksi ja tekisi jotain isompaa? Jätetään hautumaan ;-)

Kaverille tekemäni lapaset ovat enää toista peukaloa ja selän kuviointia vaille valmiit. Muistan useasti kuulleeni eri tahoilta, kuinka vaikeaa lapasten, etenkin peukalon, teko on! En vaan voi käsittää mitä vaikeaa siinä voi olla? Vai olenko vain liian innokas oppimaan, etten älyä huomata jotain mutkia matkassa? Noh. Onhan minulla vielä perinteiset norjalaiset tähtilapaset tekemättä, ehkä se on sitten se vaikea lapanen ;-D Itseasiassa aion tehdä kirjoneulelapaset, tosin hyvin yksinkertaisella kuviolla; joka kolmas kerros on kuviokerros, jolla joka kolmas silmukka neulotaan kuviovärillä. Pistekuviolapaset! En vain ole keksinyt minkä väriset tai mistä langasta nuo tekisin. Olen vähän pyöritellyt yhdessä mustaa ja herneenvihreää 7veljestä, mustaa 7veljestä ja valoannia sekä -villeä, mustaa ja aniliininpunaista 7veljestä... K: Tarvitseeko lapasten olla mustat? V: Kyllä. Olen sellainen tonkija että lapaset likaantuvat heti kättelyssä, siksi siis musta on paras väri. Ehkä. Ehdotuksia otetaan vastaan! Ja onhan minulla tuolla sitä lilakeltakirjavaa hippyäkin kerä, se voisi sopia mustan kanssa kivasti! Tosin ei välttämättä pistekuviolapasina... Mietintämyssyssä alkaa olla tungosta!

Pohdin muuten tuossa sitä aiemmin ostamaani Sivillaa ja vähän ikäänkuin päätin tekeväni siitä itselleni talveksi kypärämyssyn! Ohje pitää vielä jostain löytää ja muokata mahdollisesti sopivaksi. Se saa kyllä vielä odottaa, on tässä muutakin puuhaa ;-P

5 Comments:

 • At 13:50, Anonymous Anonyymi said…

  Itse en ennen tykännytlapasten neulomisesta, koska peukalon juureen jäi aina reikiä. Nyt olen oppinut "piilottamaan" reiät ja tykkään lapasista. Itse taas ihmettelen aina, mitä hankalaa kantapäässä (siinä perinteisessä) on? Senhän osaa vaikka unisssaan! Mutta eri ihmisille eri asiat ovat vaikeita...minä en osaa suunnitella itse villapuseroita.

   
 • At 21:10, Blogger Puputsi said…

  Ihan itsestä löytyy lasten kypärämyssyyn ohje. Siitä muokkaamalla luulis saavan aikuisellekin pätevän myssyn. :)

   
 • At 20:53, Anonymous Anonyymi said…

  Anni auta! Teen ensimmäistä kertaa villasukkaa. Kantalappu on neulottu, silmukat ovat kolmella puikolla kantapäätä varten...puikot on loppu: millä minä neulon, tarvitsenko kuudennen puikon vai olenko ymmärtänyt ohjeen totaalisen väärin???? Auta ja neuvo, nyt ei aukea!

   
 • At 21:10, Blogger Anni said…

  hansu: Itse teen kantalapun kokonaan yhdelle puikolle. Hyviä apuja voit saada täältä: http://www.tkukoulu.fi/~mimasofi/sukkaohj.html
  tai täältä: http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/asusteita_vaatteita/sukat-tossut/sukkaohje.html

  Toivottavasti tuolta saat "kädestäpitäen" opastusta!

   
 • At 13:50, Anonymous Anonyymi said…

  Kiitos linkeistä! Alku aina hankalaa, mutta kyllä se tästä. Novitan nettisivuillakin näytti olevan suht selkeä ohje, jossa nimenomaan tehtiin yhdellä puikolla.

   

Lähetä kommentti

<< Home